10 Nisan 2012 Salı

Instagram'dan Dersler

   Instagram fotoğraf paylaşım programının Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınması tüm dünyada sosyal medyayı sallayan bir gelişme oldu dün.Az önce internette okuduğum detayları görünce şaşkınlığım bin kat daha arttı ,artı hayatımla ilgili bir dönüş yapmak istediğim şu günlerde inanılmaz bir motivasyon kaynağı oldu.


   Şöyle ki, instagramın yaratıcıları önce Burbn diye bir lokasyon belirleme programı üretmişler.Ancak aynı dönemde foursquare programı da çıkınca Burbn lokasyon belirlemek için çok kullanılmayıp fotoğraf için kullanılmaya başlanmış.Bunun üzerine Burbn rafa kaldırılıp ınstagrama dönüştürülmüş.Instagram kullanıcılarının artmasıyla milyon dolarlık yatırımlar yapılmış.Şu an instagramın 30 milyon kullanıcısı varmış, facebook un ise 850 milyon civarında.Facebook uygulamasıyla birlikte instagramdaki kullanıcı sayısı da hızla artacaktır.

   Teknoloji kullanımında çok da yetenekli olmayan ben bunları niye anlattım?

   Çünkü 1 milyar dolarlık instagramın ekibi sade ve sadece 12 kişiymiş.12 kişi ile milyar dolarlık iş yapılabiliyormuş.Ve bu ekiptekilerini yetkinlikleri herşeyden önemliymiş.Bir şey denedim olmadı rafa kaldıralım değil "onu geliştirmek için ne yapalım "önemliymiş.Fırsatları ve ortamları iyi değerlendirmek gerekliymiş.

   Ben hala 12 kişi ,30 milyon kullanıcı ve 1 milyar dolarda takıldım o ayrı :))

3 yorum:

Silmaril dedi ki...

biraz önce bu haberi okuyup aynı şeyi düşünüyordum ve sana anlatmayı. evet sadece 12 kişi. :)

Giz dedi ki...

Kesinlikle benim de duyunca ağzımı açık bırakan bir gerçeklikti ekibin küçüklüğü, aplikasyonun başarısı ve sonunda milyar dolara satılması! facebook sürekli kendini yenileyen tüm markaların artık içinde olmak istediği bir ortam, instagram da insanların çılgınca kullandığı bir applikasyon, bu ikisinin birleşimi kesinlikle çok doğru bir karar olmuş hayırlı olsun diyor, bu milyar dolarlık fikri tebrik ediyorum :)))

Guzunkizi dedi ki...

@giz,tebrikleri yazılı yollasak bize de bir katkıları olur mu acep?:)