3 Nisan 2012 Salı

Tanrılar Okulu

European School of Economics'in kurucusu Prof.Stefano E. D'Anna'nın yazdığı Tanrılar Okulu kitabı geçen seneden beri elimde olan, ara ara dönüp baktığım, bir çırpıda değil de sindire sindire okunması gereken bir kitap.Bazı kitaplar bitmesin istersiniz,bitmezde.Altı çizili her cümle alır bir düşe götürür bizi.Tanrılar Okulu'da bitmemiş olmasına rağmen, elime aldığımda yine kaldığı yerden beni harekete geçiren bir kitap


Kitaptan altı çizili satırlar:
*Dünya,senin onu düşlediğin gibidir;o bir aynadır.Dışarıda kendi dünyanı bulursun,yarattığın,düşlediğin.Değiş ki dünya değişsin...
*Bağımlılık,özgürlükten yoksunluğu ve yaşamdan vazgeçişi gizlemek için insanların taktığı maskedir.

*Varlığını hafifletmek ciddi bir emek ister.Bunun için ebeveynlerinin,öğretmenlerinin,felaket tellallarının ve kıyamet habercilerinin sana dayatma yoluyla öğrettikleri her şeyi arkanda bırakman gerekir.

*Gördüğümüz ve dokunduğumuz her şey bir görünmeyenden gelir.

*Yaşantında herşey tekrar ediyor.Aynı olaylar defalarca yaşanıyor,çünkü onları değiştirmek istemiyorsun.Yine şikayet ediyor yine dünyayı suçluyor ve yine dışarıdan birilerinin seni incittiğine ve felaketler getirdiğine inanıyorsun.Zamanın bu döngüsünde sıkışıp kalmış bir kişinin gerçek bir geleceği olamaz.Ancak tekrar tekrar yaşadığı bir geçmişi olur.

*Yaşamda boşluklar yoktur.Eğer sen,kendini yeni bir biçimde düşünmeye ve davranmaya zorlayarak bunları doldurmazsan,bunu senin adına tüm zalimliğiyle başkası yapacaktır.

*Görüş açımızı alt üst etmeyi öğrenmemiz gerekmektedir.İnsanların genellikle zorluk veya felaket olarak görüdkleri,beddua ettikleri,her ne pahasına olursa olsun kaçındıkları her şey aslında ölüm psikolojilerini yaşam psikolojisine dönüştürmelerini sağlayacak çok değerli malzemelerdir.Kötülük,iyiliğe hizmet eder.

*Daha az ye,daha çok düşle.Daha az uyu,daha çok nefes al.Daha az öl,edebiyen yaşa...

*Sen kendine yatırım yaparsan,dünya da sana yatırım yapar.

*Dünya,kendi 'düşlerimizin' hayata geçirilmesidir...Ya da kabuslarımızın...

7 yorum:

Giz dedi ki...

benim defalarca okuduğum okumaya doymadığım hala başucumda duran bir kitap kendisi :) Stefano'nun da konferanslarına kaç kere katıldım okuluna kabul edildim ama farklı sebeplerden gitmedim, harika bir kitap hayatımda çok büyük etkisi olmuştur canım :)

Şahin Şirin ERDEM dedi ki...

güzel bir kitaba benziyor..altı çizilenler de çok anlamlı.. kendi yaşamını yaratmazsan başkaları senin için yaratır.. okuma listesine almalıyım. işte blogun güzelliği.
paylaşım için teşekkürler..

What's Next dedi ki...

okumayi cok cok istedigim kitaplardan biri.. ekledigin sözler de cok cok hosuma gitti, gercekten cok anlamli :)

Maya dedi ki...

yaklaşık 5 yıldır kütüphanemde durup duruyor ama ben daha okumadım, şimdi ise heveslendim :)

Satır Arası dedi ki...

Bu kitabı almayı çok istiyordum ve eşim evlendiğimiz sene süpriz yapıp almıştı kitabı, yaklaşık 2,5 senedir okunmayı bekliyor. Tam karşımda, hep gözümün önünde ama içimden bir ses daha değil dediğinden sırada bekliyor. :)
Keyifli okumalar.

Guzunkizi dedi ki...

@giz,inanmıyorum sana nasıl gitmedin?:))
@shirin serkan;hepimizi için en iyi yanı yeni şeyler öğrenmek tesekkür ederim:)
@what's next;sözler uçmuyor işte bazen:)
@maya,gülşah;ilk sıraları almasını şiddetle tavsiye ederim:)

Guzunkizi dedi ki...

@giz,inanmıyorum sana nasıl gitmedin?:))
@shirin serkan;hepimizi için en iyi yanı yeni şeyler öğrenmek tesekkür ederim:)
@what's next;sözler uçmuyor işte bazen:)
@maya,gülşah;ilk sıraları almasını şiddetle tavsiye ederim:)