26 Ağustos 2012 Pazar

"The Expendables 2" ile Maziye Yolculuk

Tüm yazı tembelliğin dibine vurarak geçirdiğim için tatilimin son haftasında harekete geçmem gerektiğini fark ettim ve "Cehennem Melekleri 2" yi izlemeye gittim.

Öncelikle bilmeyenler için söyliyeyim sinemaların ilk seansları -ki bu seanslar 11:00-11.30 oluyor genelde- 6 TL. Bazı salonların yarı fiyatından  ve halk günlerinden bile daha ucuz.Sabah ve öğlen müsait olanlar filmleri indirimli izleyebilirler.Tabi sadece haftaiçi :P

Aksiyon filmlerini severim ama tutkun olduğum söylenemez. Sevgim de Terminatör, Rambo,Rocky Balboa,Tango ve Cash, Texas'lı Walker,Van Damme ile büyümüş olmamdan geliyor diye düşünüyorum.:) Cehennem Melekleri 'de bunların hepsinin bir toplamı gibi.Ekip de hepsi farklı yerlerde farklı savaşlar peşindeyken ortak bir düşman ve dünyayı kurtarmak için toplanıp kötü adamın peşine düşerler. Ve ölümsüz kadro iş başında.



Stallone Rambo'da ,Rocky'de nasıl dövüşüyorsa ağzı burnu dağılmış bir şekilde aynı dövüş sahneleri var. Neler yokki başka,Van Damme'in meşhur dönerek attığı uçan teknesi ve klasikleşen siyah gözlükleri,lüks arabaları; karizmatik ve zengin Bruce Willis; Arnold Schwarzeneger'in Terminatör halleri ve dudağında sigara ve Chuck Norris'in beni bitirdiği sahne  "dırıdırı nııın dı nı nı" diye tercüme edebileceğim Texas müziği,delici bakışıyla tam bir Texas'lı olarak ortaya çıkışı...Gençliğim gözümün önünden geçti.:))

Bu arada arkamda oturan bebeler film araya girdiğinde "şimdi bunların hangisi Bruce Willis?" diye bir soru  sordular.Bir anlık şoktan sonra "hey gidi gençlik hey"diye  bir iç çektim. Çıkışta filmi beğendiklerini söylüyorlardı ama filmdeki geçmişin detaylarından habersiz olduklarından muhtemelen kazınmayacaktır hafızalarına. Final sahnesindeki bir replik gibi "Bu müzelik bir şey. Hangimiz müzelik değiliz ki ? "

80'li yıllarda çocuk olmak bu filmde geçmişini bulmak demektir :)

1 yorum:

Dekorasyon dedi ki...

Efe Dekorasyon olarak alanımızda bugüne kadar bitirmiş olduğumuz işlerin yanında, halen taahhüdü altında bulunan işlerle ilgili çalışmalarımıza, sürekli titizlik ve kalite anlayışından ödün vermemeksizin devam etmekteyiz.mantolama Dekorasyon ve inşaat işlerinde yapmış olduğumuz çalışmalar ve profesyonelliği en ön planda tutarak verilen itinalı hizmetler sayesinde müşterilerimizin artan güvenini kazanmakta, başarılı işlere imza atmaktayız.