4 Ekim 2012 Perşembe

Hint Felsefesinin 4 Altın Kuralı

     Bazen insanın hayatında bir anda karşısına çıkıp iyi gelen yazılar vardır.Tam onlardan biri...

İlk kural :
"Karsina cikan kisiler her kimse, dogru kisilerdir. Bunun anlami sudur, hayatimizda kimse tesadüfen karsimiza cikmaz. Karsimiza cikan, etrafimizda olan herkesin bir nedeni vardir, ya bizi bir yere götürürler ya da bize bir sey ögretirler."

İkinci kural :
"Yasanmis olan her ne ise, sadece yasanabilecek olandir. Hic bir sey, hem de hic bir sey yasadigimiz seyi degistiremezdi. Yasadigimizin icindeki en önemsiz saydigimiz ayrintiyi bile degistiremeyiz. "Söyle yapsaydim, böyle olacakti" gibi bir cümle yoktur. Hayir, ne yasandiysa, yasanmasi gereken, yasanabilecek olandir, dersimizi alalim ve ilerleyelim diye. Her ne kadar zihnimiz ve egomuz bunu kabul etmek istemese de, hayatimizda karsilastigimiz her olay, mükemmeldir."

Üçüncü kural :
"Icinde baslangic yapilan her an, dogru andir. Her sey dogru anda baslar, ne erken ne gec. Hayatimizda yeni bir seyler olmasina hazirsak, o da baslamaya hazirdir."

Dördüncü kural:
"Bitmis olan bir sey bitmistir. Bu kadar basittir.""Hayatimizda bir sey sona ererse, bu bizim gelisimimize hizmet eder. Bu yüzden serbest birakmak, gitmesine izin vermek ve elde etmis oldugun bu tecrübeyle ileriye dogru bakmak daha iyidir."

Kendine iyi bak. Tüm kalbinle sev. Sonuna kadar hayatın tadını çıkar. Hayatındaki her gün bir hediyedir, kıymetini bil!...

4 yorum:

SihirliGünlük dedi ki...

çok güzelmiş..

Şahin Şirin ERDEM dedi ki...

harika sözler. bunları çıktı alıp okuyacam arada bir.
teşekkürler..

Guzunkizi dedi ki...

Kesinlikle ben de aynı şeyi yapacağım.Göz önünde olması gereken sözlerden:)

bisexie dedi ki...

hatırlamam gereken öğretileri geri çağırdım sanırım.. yüz56 yıl sonra blogger sayfasına girip scrolll down yaparken bi sürü karışık "şey" arasında bu güzel yazı..
teşekkür ederim naçizane.
iyi ki varsın,
ve yazmışsın =)