12 Kasım 2011 Cumartesi

11.11.11..Melekler,Amentü

Bugün 12 haneli Palindrom günü. 11 Kasım 2011 ve özellikle de saatler 11’i 11 geçeyi gösterdiğinde, bu şekilde bir durum oluyor: 11.11.11-11.11.11.Maya takvimi bitip Altın Çağ dediğimiz yeni çağa giriyoruz.İster Maya takvimi deyin,ister Allah'ın Bir'liği deyin,-(Cuma günü olduğunu da düşünerek)ister bu kadar 1 'in tesadüfü deyin,ister sayıların numerolojideki anlamları deyin-ki 11 sayısı  muhteşem olmakla kendini mahvetme arasındaki ince çizgide gidip-gelen olup büyümesi ve  enerjisi sezgisel olarak anlaşılmasına ve spiritüel doğrulara bağlı imiş- herkes için mutlu,huzurlu,algılarımızın açık olduğu, her yaşantının hayrımıza olduğunu farkındalığını hiç kaybetmediğimiz bir döneme girmeyi diliyorum.Enerji kapılarından hep ışık,sevgi aksın hayatımıza.Geçmişteki yükler ışıkla, sevgiyle,hayırla yıkanıp yerini güzel anılara bıraksınlar...
Ve melekler onlara da inanalım..İşte bu da yazılı kaynak:

Amentü billahi ve Melaiketihi ve Kütübihi ve Rüsulihi vel Yevmilahiri ve bil Kaderi hayrihi ve şerrihi minallahi teâlâ vel-ba’sü ba’delmevti hakkun Eşhedü en La ilahe illallah ve Eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü”

Anlamı şudur:

” Ben Allah’a Allahın Meleklerine ,Allahın kitaplarına, Allah’ın peygamberlerine, Ahiret gününe, Kadere: iyilik ve kötülüğün Allah’ın yaratması ile olduğuna inandım. öldükten sonra dirilmek hak’tır Ben şahitlik ederim ki Allahtan Başka Tanrı yoktur. Yine şahitlik ederim ki Hz. Muhammed (s.a.v.) Allah’ın kulu ve Peygamberidir.”

Amentü, Türkçe'de "inandım" demektir. İman esaslarını ifade için kullanılır.

Ayet ve hadislere dayanmaktadır. Cenâb-ı Allah şöyle buyurur:
".. Allah'a, ahiret gününe, meleklere, Kitaba ve peygamberlere iman eden; .." (Bakara, 177)

Tüm dualarımız kabul,dilekler gercek olsun...Ve öyle de oldu..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

inşallah canım umarım yeni başlangıçlar olur hepimizin hayatında ve mutluluk huzur getirir :)sevgiler...

Guzunkizi dedi ki...

aminnn:)))