9 Aralık 2011 Cuma

3.Kanyon Şarap Tadım Günleri Başlıyor


’III. Kanyon Şarap Tadım Günleri’ Başlıyor



Şarap sektörünü bir araya getiren en önemli etkinliklerin başında gelen ’Kanyon Şarap Tadım Günleri’nin 3’üncüsü, İstanbul Kanyon’da, 16-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geleneksel hale gelen ve şarapseverlerin merakla beklediği etkinlik, yılbaşı öncesi şarapseverlere hem şarap üreticilerinin yeni şaraplarını tatma hem de yılbaşı için şaraplarını belirleme şansı verecek. 

16-18 Aralık tarihleri arasında Kanyon’da gerçekleştirilecek olan III.Kanyon Şarap Tadım Günleri süresince yapılacak şarap etkinlikleri kapsamında ziyaretçiler, Türkiye’nin önde gelen şarap üreticileri tarafından kurulan tadım standlarında birbirinden lezzetli şarapları, 16 ve 17 Aralık günleri  16:00- 20:00, 18 Aralık Pazar günü ise 14.00-18.00  saatleri arasında tatma fırsatı yakalayabilecekler. III.Kanyon Şarap Tadım Günleri’ne katılacak 18 üretici arasında bulunan Arcadia, Barbare, Büyülübağ, Chateau Nuzun, Diren, Doluca, Gülor, Kavaklıdere, Kocabağ, Küp, Pamukkale, Paşaeli, Selendi, Sevilen, Umurbey, Vinkara, Yazgan ve Yücel markalarının yaklaşık 160 farklı şarabı etkinlik süresince şarapseverlerle buluşacak. 

Etkinlik kapsamında Kanyon Bistrot Coco’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan ’Şarap Seminer ve Sohbetleri’nde;  yemek ve şarap uyumunun temel kuralları, İtalyan şarapları ve şarapçılığı, yıllandırılabilen ve genç içilmesi gereken şarapların özellikleri, şarapta denge, uzunluk, yuvarlaklık nedir, sommelier, winemaker, önolog kimdir, önoloji nedir gibi konulara yer verilecek.

ETKİNLİK TAKVİMİ :

16 Aralık  2011  Cuma

19:00  III.Kanyon Şarap Tadım Günleri  Açılış  Kokteyli

Yer: Etkinlik alanı

17 Aralık  2011  Cumartesi

17:00   Yemek ve Şarap uyumunun  sırları?

Jean Luc Colin- Önolog

Yer : BISTROT COCO   Kat : G

18:00  İtalyan Şarapları ve Şarapçılığı

Burak Demirel- Önolog

Yer : BISTROT COCO   Kat : G

19:00  Genç ve Yıllandırılabilen şaraplar? Özellikleri, üretimleri, tadım ve servisleri

Saba Açıkgöz - Önolog

Yer : BISTROT COCO   Kat : G

18 Aralık 2011  Pazar

15:00 Şarapların havalandırılması ve servisi

Perran Arıbal – Şarap Eğitmeni

Yer : BISTROT COCO   Kat : G

16:00 Şarapta denge, gövde, uzunluk, yuvarlaklık nedir?

Jean Luc Colin- Önolog

Yer : BISTROT COCO   Kat : G

17:00 Önoloji, Önolog, Winemaker, Sommelier nedir? Kimdir?

Saba Açıkgöz- Önolog

Yer : BISTROT COCO   Kat : G

*Etkinlik süresince her gün; belirtilen saatler arasında  şarap üretici tadım  standlarından  160’e  yakın  şarap tadımı  yapılabilecektir.


6 yorum:

Burcu dedi ki...

çok isterdim böyle bir etkinliğe katılmayı :) ama bu aralar gelmem zor istanbula sevgiler sen bizler için gitmelisin :)

cerenim.com dedi ki...

aa supermis istanbuldaki arkadaslarima yolluyorum simdi programi

Guzunkizi dedi ki...

evet sizler için gidecegim hatta bir de buradan paylaşacagım neler olmuş bitmiş,neler öğrendim diye.Paylaşalım hep birlikte öğrenelim degil mi?

Gizem Dalyan dedi ki...

super bir haber bu. :))

http://the-lizard-queen.blogspot.com/

FidoLand dedi ki...

ne güzel bir blogun var,çok sevdim :)

FidoLand

Guzunkizi dedi ki...

@fidoland,tesekkür ederim her zaman beklerim:)
@gizem,bence de:))