’III. Kanyon Şarap Tadım Günleri’ Başlıyor
Şarap sektörünü bir araya getiren en önemli etkinliklerin başında gelen ’Kanyon Şarap Tadım Günleri’nin 3’üncüsü, İstanbul Kanyon’da, 16-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geleneksel hale gelen ve şarapseverlerin merakla beklediği etkinlik, yılbaşı öncesi şarapseverlere hem şarap üreticilerinin yeni şaraplarını tatma hem de yılbaşı için şaraplarını belirleme şansı verecek.
16-18 Aralık tarihleri arasında Kanyon’da gerçekleştirilecek olan III.Kanyon Şarap Tadım Günleri süresince yapılacak şarap etkinlikleri kapsamında ziyaretçiler, Türkiye’nin önde gelen şarap üreticileri tarafından kurulan tadım standlarında birbirinden lezzetli şarapları, 16 ve 17 Aralık günleri 16:00- 20:00, 18 Aralık Pazar günü ise 14.00-18.00 saatleri arasında tatma fırsatı yakalayabilecekler. III.Kanyon Şarap Tadım Günleri’ne katılacak 18 üretici arasında bulunan Arcadia, Barbare, Büyülübağ, Chateau Nuzun, Diren, Doluca, Gülor, Kavaklıdere, Kocabağ, Küp, Pamukkale, Paşaeli, Selendi, Sevilen, Umurbey, Vinkara, Yazgan ve Yücel markalarının yaklaşık 160 farklı şarabı etkinlik süresince şarapseverlerle buluşacak.
Etkinlik kapsamında Kanyon Bistrot Coco’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan ’Şarap Seminer ve Sohbetleri’nde; yemek ve şarap uyumunun temel kuralları, İtalyan şarapları ve şarapçılığı, yıllandırılabilen ve genç içilmesi gereken şarapların özellikleri, şarapta denge, uzunluk, yuvarlaklık nedir, sommelier, winemaker, önolog kimdir, önoloji nedir gibi konulara yer verilecek.
ETKİNLİK TAKVİMİ :
16 Aralık 2011 Cuma
19:00 III.Kanyon Şarap Tadım Günleri Açılış Kokteyli
Yer: Etkinlik alanı
17 Aralık 2011 Cumartesi
17:00 Yemek ve Şarap uyumunun sırları?
Jean Luc Colin- Önolog
Yer : BISTROT COCO Kat : G
18:00 İtalyan Şarapları ve Şarapçılığı
Burak Demirel- Önolog
Yer : BISTROT COCO Kat : G
19:00 Genç ve Yıllandırılabilen şaraplar? Özellikleri, üretimleri, tadım ve servisleri
Saba Açıkgöz - Önolog
Yer : BISTROT COCO Kat : G
18 Aralık 2011 Pazar
15:00 Şarapların havalandırılması ve servisi
Perran Arıbal – Şarap Eğitmeni
Yer : BISTROT COCO Kat : G
16:00 Şarapta denge, gövde, uzunluk, yuvarlaklık nedir?
Jean Luc Colin- Önolog
Yer : BISTROT COCO Kat : G
17:00 Önoloji, Önolog, Winemaker, Sommelier nedir? Kimdir?
Saba Açıkgöz- Önolog
Yer : BISTROT COCO Kat : G
*Etkinlik süresince her gün; belirtilen saatler arasında şarap üretici tadım standlarından 160’e yakın şarap tadımı yapılabilecektir.
6 yorum:
çok isterdim böyle bir etkinliğe katılmayı :) ama bu aralar gelmem zor istanbula sevgiler sen bizler için gitmelisin :)
aa supermis istanbuldaki arkadaslarima yolluyorum simdi programi
evet sizler için gidecegim hatta bir de buradan paylaşacagım neler olmuş bitmiş,neler öğrendim diye.Paylaşalım hep birlikte öğrenelim degil mi?
super bir haber bu. :))
http://the-lizard-queen.blogspot.com/
ne güzel bir blogun var,çok sevdim :)
FidoLand
@fidoland,tesekkür ederim her zaman beklerim:)
@gizem,bence de:))
Yorum Gönder