1 Aralık 2011 Perşembe

Dünyanın en pahalı ayakkabısı

Ayakkabı ve pırlanta deyince hepimiz bir dururuz değil mi? Bir de buna pırlantadan yapılan ayakkabı eklenince ekran karşısında kaç dakika gözümü kırpmadan baktığımı bilmiyorum.Ee boşuna 1000 yıllık garanti vermiyorlar:)

Milliyet'in haberi ve o şahane resimler...


Altın ve pırlantadan yaratılan ve 100,000 sterlin (150 bin 215 dolar) değerinde olan ayakkabılar İngiltere’de satışa sunuldu.

El yapımı ve dünyanın en pahalı ayakkabısı olma özelliğini taşıyan bu tasarımın adının ‘Eternal Diamond Stilettos’ olmasının sebebi elbette binlerce pırlanta ile kaplı olmaları…

Öncelikle kuyumcu bir ekibinin ellerinde şekillenen altın ayakkabıların üzerine daha sonra 2200 elmas işleniyor ve tüm bu işlem her bir teki için yaklaşık 100 saat sürüyor. Şimdiye kadar 5 çift alıcı bulmuş, ancak isimler kesinlikle açıklanmıyor. Dedikodulara göre ise Victoria Beckham, Paris Hilton ve Cheryl Cole’un da olmazsa olmaz listesine girmeyi başarmış.

Tasarımı Christopher Michael Shellis tarafından yapılan ve Birmingham, İngiltere’deki Jewellery Quarter tarafından üretilen ayakkabılar, The House of Borgezie tarafından satılıyor.

“Ayakkabılar kadınların kesinlikle karşı koyamadıkları şeyler ve ben de kuyumculuk ve tasarım yeteneklerimi gerçekten çekici bir şekilde ortaya koymak istedim” diyor Shellis ve ekliyor “Bu ayakkabılar ikonik, zarif ve feminen ifadenin kuvvetli bir şekli. Gelen tepkiler de inanılmaz oldu; gören insanlar duruyor ve seyretmekten kendilerini alamıyor.”

Göz kamaştıran bu yüksek ökçeli ayakkabılar 1000 yıllık garanti ile teslim ediliyorlar.

http://kadin.milliyet.com.tr/dunyanin-en-pahali-ayakkabisi/moda-stil/haberdetay/03.02.2011/1347805/default.htm

Hiç yorum yok: